وبلاگ نوین‌ویپ

راهنمای خرید تلفن تحت شبکه ویپ

در شبکه‌های VoIP امکان به کارگیری انواع مختلف دستگاه‌های سخت افزاری و نرم افزاری وجود دارد؛ اما به کارگیری تلفن‌های مبتنی بر IP و یا به عبارت بهتر آی پی فون‌ها به عنوان دستگاه‌های کاملاً مستقل، مهمترین روش پیشنهادی برای این منظور محسوب می‌شوند.
در ادامه به نحوه انتخاب و خرید تلفن‌های تحت شبکه ویپ می‌پردازیم.

فاکتورهای مهم در خرید تلفن VoIP

برای خرید تلفن VoIP فاکتورهای مختلفی را باید در نظر بگیرید. روش خرید تلفن VOIP و فاکتورهای مهم در انتخاب آن را در این مقاله توضیح می‌دهیم.

1. سازگاری تلفن VoIP با سانترال

با وجود ارائه سیستم‌های تلفنی منبع باز (open source) و ارائه دهندگان سرویس‌ها و حمایت‌کنندگان پروتکل‌های SIP و..., کماکان امکان ناسازگاری تلفن VOIP انتخابی با سیستم تلفن اینترنتی مورداستفاده وجود دارد.
لذا بایستی قبل از هر اقدامی از کدک‌ها و پروتکل های مورد حمایت سیستم تلفنی VOIP اطلاع یافته و متناسب با آنها تلفن VOIP را انتخاب نمود.

2. کاربری و شخص استفاده کننده تلفن VOIP

قبل از خرید تلفن تحت شبکه ویپ، باید به این مساله توجه داشت که برای هر فرد با توجه به سمت و نیازهای او در سازمان، تلفن مناسبی انتخاب شود. بنابراین بسته به نوع کاربری تلفن VOIP و شخص استفاده کننده، تلفن VOIP انتخاب می‌گردد.

با درنظر گرفتن نیازهای کاربر (همچون نیاز به صفحه نمایش بزرگ, اسپیکر قوی و...) و سرویسهای مورد انتظار (همانند انتقال مکالمه, انتظار مکالمه, کنفرانس و...) ، تلفن VOIP مورد نظر خریداری می‌گردد. در ادامه خواهیم دید که برای سمتهای گوناگون سازمانی چگونه تلفن ویپ انتخاب می‌شود:

  • مدیریت

در سطح مدیریتی، تلفن تحت شبکه باید دارای صفحه نمایش بزرگ و ترجیحاً رنگی بوده، همچنین امکان انتقال تماس و برقراری چندین تماس به صورت همزمان را دارا باشد.

بنابراین پشتیبانی از چند خط، دکمه‌های قابل برنامه‌ریزی، مجهز بودن به بلندگو و برقراری کنفرانس تلفنی و تصویری از امکانات مورد نیاز تلفن مدیریتی است. تلفن‌های تصویری تحت شبکه ویپ، یکی از مواردی است که همواره مورد استقبال مدیران بوده.

  • کارشناس

امکان پشتیبانی از چند خط، برای کارشناسان سازمان نیز مانند مدیران مهم است. به خصوص هنگامی‌که این افراد مسئول فروش یا پشتیبانی باشند، برای برقراری چندین ارتباط تلفنی باید بتوانند یک تماس را پشت خط نگه داشته و پاسخگوی تماس‌های دیگر باشند.
بنابراین تلفن IP این دسته از افراد در سازمان نیز باید ویژگی‌ها و امکاناتی نظیر انتقال تماس و کنفرانس را پوشش دهد.

  • پذیرش 

تلفن تحت شبکه‌ای که برای مسئول پذیرش و یا منشی، خریداری می‌شود، باید چندین داخلی را پشتیبانی کند و همچنین امکان افزودن ماژول توسعه به منظور افزایش قابلیت‌های گوشی‌های پیشرفته را داشته باشد.
امکان اتصال هدست، دفتر تلفن و لیستی از تماس‌های قبلی نیز نیز از نکاتی است که باید برای منشی در نظر گرفته شود.

3. قیمت تلفن VoIP

با وجود اینکه قیمت, مهم‌ترین فاکتور در خرید تلفن VOIP نیست, ولی دقت در انتخاب تلفن مناسب جهت جلوگیری از هزینه نمودن بیش از نیاز نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

4. تعداد خطوط تلفن VoIP

تعداد تماس های ورودی هر کاربر در فرآیند انتخاب تلفن VOIP مناسب بایستی مدنظر قرار گیرد. به طور مثال یک کارشناس می‌تواند نهایتاً با استفاده از ۲ خط نیاز خود را مرتفع کند در حالی‌که اپراتورها، و مسئولان پذیرش، قاعدتاً به تعداد بیشتری از خطوط نیاز دارند.

5. میزان استفاده و نیاز کاربر

کاربرانی که نیاز به برقراری تعداد زیادی تماس در روز دارند, استحقاق بیشتری برای در اختیار داشتن تلفن VOIP با کیفیت بالاتر دارند.
بنابراین امکاناتی نظیر Call Waiting یا انتظار تماس، کنفرانس تلفنی، صفحه نمایش مناسب، Hold نمودن تماس، امکان اتصال هدست، دفتر تلفن و کلیدهای قابل برنامه‌ریزی از مواردی است که باید با توجه به نیاز کاربر مدنظر قرار گیرد.

6. پورت‌های شبکه

در صورتی‌که به ازای هر کاربر تنها یک پورت اترنت موجود باشد, تلفن VOIP مورد استفاده حتماً بایستی دارای دو پورت اترنت (RJ45) باشد, درحالیکه اگر سیستم مورداستفاده, مجهز به LAN صوتی (Voice LAN) نیز باشد, کافیست که از تلفن VOIP با یک پورت اترنت استفاده نمود که سبب صرفه جویی در هزینه‌ها می گردد.

7. رساندن توان الکتریکی به تلفن

در صورتیکه از سیستم “توان بر روی اترنت” (power over ethernet) استفاده می‌گردد, تلفن VOIP مورد بهره برداری نیز بایستی این قابلیت را حمایت نماید. در غیر اینصورت استفاده از تلفن VOIP معمولی بلامانع است.

8. کدک‌ها و پروتکل‌های VoIP

توجه به پروتکل‌ها و کدک‌های مورد حمایت تلفن VOIP از اهمیت بسزایی برخوردار است, زیرا با وجود اینکه اغلب تلفن‌های VOIP موجود در بازار, پروتکل SIP و کدک‌هایی همچون G.711 و G.729 حمایت می‌نمایند, ولی برخی از انواع آنها تنها پروتکل‌هایی همچون H.323 و MGCP و کدهایی همچون کدک GSM را مورد حمایت قرار می دهند.

کدکها, پروتکل‌های مربوط به لايه نمايش (Presentation Layer) می‌باشند. در واقع در سيستم VOIP, تبديل صدای آنالوگ به بسته‌های داده ديجيتال و تعيين کيفيت صدا و پهنای باند مورد نياز، توسط کدک صوتی صورت می‌پذيرد.

برای خرید و نصب تجهیزات ویپ می‌توانید با بخش پشتیبانی و فروش شرکت نوین ویپ تماس بگیرید یا به فروشگاه ویپ مراجعه نمایید.

برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان، با ما تماس بگیرید.

91029108-021

برچسب ویپ
بدون دیدگاه
مشاوره تلفنی رایگان
مشاوره رایگان با واتس‌اپ