وبلاگ نوین‌ویپ

سیپ ترانک (sip trunk) چیست؟

سیپ ترانک (sip trunk) چیست؟

با پیشرفت علم و گسترش ابزارهای ارتباطات جمعی، نیاز به ابزارها و خدمات تسهیل‌کننده‌ی ارتباطات از راه دور، روز به روز در حال افزایش است.

یکی از این نیازها، برقراری ارتباط از طریق تماس‌های تلفنی است که خطوط سیپ ترانک (sip trunk)، سبب تسهیل و تسریع برقراری ارتباطات تلفنی، شده‌اند.

خطوط E1 یا خطوط نسل قدیمی، برای برقراری ارتباط از یک خط اختصاصی استفاده می‌کردند، اما سیپ ترانک برای برقراری ارتباط با استفاده از اینترنت (بستر شبکه)، می‌تواند چندین تماس را جا به جا نماید.

در حالت کلی، خطوط سیپ ترانک، قابلیت انتقال و مدیریت چندین تماس تلفنی همزمان را دارند. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با این خطوط و کاربرد آنها آشنا شوید.

سیپ ترانک (sip trunk)

با تفکیک عبارت "sip trunk" به اجزای سازنده‌اش، یعنی کلمات "سیپ sip" و "ترانک trunk"، کاربرد آن را دقیق‌تر و شفاف‌تر بیان خواهیم نمود.

  • سیپ (sip)

سیپ مخفف عبارت انگلیسی session initiation protocol می‌باشد و در واقع پروتکلی برای برقراری مکالمه بر بستر شبکه است که وظیفه‌ی اصلی آن در حوزه‌ی ارتباطات تلفنی، مدیریت و سازمان‌دهی مکالمات می‌باشد.

در واقع، "سیپ" یک پروتکل بسیار مهم جهت انتقال صدا و برقراری ارتباط بر بستر شبکه است، یا به بیان دیگر سیب ترانک، خطوط تلفن اینترنتی است.

  • ترانک (trunk)

حال به بررسی مفهوم "ترانک" می‌پردازیم. این مفهوم، اگرچه می‌تواند مفهوم فیزیکی واقعی نداشته باشد، اما در واقع یک ارتباط بوده و چنانچه مکالمات بیش از یک مورد از طریق یک خط بخواهند انجام شوند، از خطوط ترانک جهت ارتباط استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از سیپ ترانک

از مزایای استفاده از خطوط سیپ ترانک (sip trunk)، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • کاهش هزینه‌ها

هنگام فروش خطوط سیمی قدیمی، کلیه هزینه‌‌های سخت افزاری و پیاده‌سازی آنها، شامل کابل کشی، تامین سخت افزارهای مورد نیاز و دستمزد نیروی انسانی، از خریدار دریافت می‌شود، اما عدم نیاز به پرداخت چنین هزینه‌هایی برای استفاده از خطوط سیپ ترانک، هزینه‌ها را به طور چشمگیری کاهش داده است.

از اینرو، به دلیل ارزان‌تر بودن سیپ ترانک، شماره سیپ (Direct Inward Dialing Number) یا همان DID نسبت به خطوط قدیمی هزینه بسیار پایین‌تری دارد.

  • مقیاس‌پذیری آسان‌تر

منظور آن است که جا به جایی و یا تخصیص خطوط تلفن برای یک شرکت، به آسانی صورت می‌گیرد و در صورت جا به جایی و یا انتقال سازمان و یا شرکت به مکانی دیگر، مشکلی در انتقال خط تلفن به وجود نمی‌آید.

  • خرید شماره به تعداد دلخواه

یک شرکت می‌تواند با استفاده از قابلیت سیپ ترانک، تعداد زیادی خط و شماره تلفن برای خود خریداری نموده و به اندازه نیاز، حساب کاربری خود را شارژ و از آن استفاده نماید.
در نتیجه، نظارت بیشتر یک شرکت بر خطوط تلفنی خود، یکی از مزایای مهم این سرویس می‌باشد.

  • نصب و استفاده آسان

باید گفت خطوط سیپ ترانک برخلاف خطوط سیمی قدیمی، به هیچ نوع سخت افزار و سیم کشی اضافی نیازی ندارند.
تنها در صورت نصب سیپ ترانک بر روی سیم‌‌های تلفنی قدیمی، باید از یک دستگاه به نام گیت وی ویپ (VoIP Gateway) استفاده نمود تا به قابلیت‌‌های سیپ ترانک به طور کامل دسترسی داشت.

  •  تسهیل و تسریع ارتباطات تلفنی

سیپ ترانک ارتباطی است از طریق شبکه و مبتنی بر پروتکل‌‌های اینترنتی، که البته شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌توانند از آن‌ به جای خطوط تلفن قدیمی نیز استفاده کنند و بدین ترتیب اینترنت و شبکه را بستر ارتباطی خود قرار دهند.
سیپ ترانک؛ این سرویس اینترنتی، می‌تواند همزمان چندین تماس تلفنی را بین سرورها و مراکز ارتباط تلفنی برقرار نماید.

به طور کلی، سیپ ترانک مبتنی بر تکنولوژی ویپ است و بر اساس پروتکل‌های اینترنتی، صوت و تصویر را به طور جامع منتقل می‌کند، از اینرو، sip trunck را باید در زمره استانداردهای جهانی به حساب آورد.

سیپ ترانک، راهکار ارتباطی بسیار آسان و مدرنی است، اما هنوز بعضی از کسب و کارها، ترجیح می‌دهند از خطوط قدیمی استفاده کنند.

مراکز ارائه دهنده سرویس‌های سیپ ترانک

در ابتدا، تنها ارائه کننده‌ی سرویس‌‌های سیپ ترانک، مخابرات بوده است، اما با  توسعه و گسترش بخش‌‌های خصوصی، شرکت‌های FCP نیز به ارائه ی این سرویس پرداخته اند.

شرکتهای FCP شرکت‌های تجاری مهندسی هستند که می‌توانند بدون محدودیت تکنولوژی و با رعایت حقوق انحصاری شبکه، زیرساخت شبکه‌های ماهواره‌ای و هرگونه سرویس مرتبط با اینترنت را در کشور ارائه کنند.

شرکت‌هایی همانند شاتل، آسیاتک، صبانت و عصرتلکام شرکت‌هایی هستند که پروانه FCP و تأییدیه‌های لازم را اخذ نموده‌اند.

نکات مهم هنگام خرید خطوط سیپ ترانک

حالا که با مزایای خطوط سیپ ترانک نسبت به خطوط قدیمی آشنا شدید، حتما به فکر تهیه این خطوط برای مراکز تماس خود افتاده‌اید، ولی قبل از هر اقدامی برای خرید از شرکت ارائه دهنده این سرویس، به نکات زیر توجه کنید:

  • شرکت فروشنده خطوط، باید دارای پشتیبانی فنی مناسب باشد، تا خدمات خود را به صورت شبانه‌روزی پشتیبانی کند.
  • باید امنیت خطوط را تضمین کند، یعنی دارای سیستم ضد ویروس برای محافظت از ‌داده‌ها باشد.
  • شرکت امکان تهیه نسخه پشتیبان داشته باشد، تا در مواقعی که اطلاعات و داده‌ها از دست رفت، بتواند آنها را بازگرداند.
  • دارای ظرفیت تجهیزات بالایی باشد، تا در زمان استفاده از تجهیزات و اختلالات، صرف زمان و هزینه را به حداقل برساند.
  • طراح شبکه قوی داشته باشد، تا طرح‌های ایمن و مطمئنی را برای مخاطبان شرکت، طراحی کند.
  • پهنای باند کافی داشته باشد، تا بر اساس نیاز، تعداد اپراتور و دستگاه‌ها، ظرفیت ایجاد کند.

سخن آخر اینکه...

اگر کسب و کار شما، دارای ارتباطات بین‌المللی و راه دور زیادی است، استفاده از خطوط سیپ ترانک، یکی از راه‌هایی است که به شما کمک می‌کند تا در هزینه‌های مراکز تماس خود صرفه‌جویی کنید.

تحقیقات نشان داده‌اند که هزینه‌های جاری شرکت‌هایی که از خطوط سیپ ترانک در مراکز تماس خود استفاده کرده‌اند، حدود ۵۰ درصد به نسبت قبل کاهش یافته است.

با مقایسه خطوط سیپ ترانک با خطوط قدیمی و با توجه به مزایای ذکر شده برای خطوط sip trunck، منطقی است که از این خطوط برای ارتباطات شرکت استفاده نماییم.

خطوط سیپ ترانک راهی سریع، آسان و مدرن در برقراری ارتباطات تلفنی هستند و نقش بسیار مهمی در نظارت و مدیریت منطقی ارتباطات و مکالمات در مراکز تماس دارند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه نصب و راه اندازی خطوط سیپ ترانک در مراکز تماس و دریافت مشاوره رایگان، می‌توانید از به سایت نوین ویپ به آدرس www.novinvoip.com مراجعه کنید و یا با شماره 91029108-021  تماس حاصل فرمایید.

بدون دیدگاه
مشاوره تلفنی رایگان
مشاوره رایگان با واتس‌اپ