وبلاگ نوین‌ویپ

بهترین سیستم‌های ویدئو کنفرانس در بازار کدامند؟

همانطور که می‌دانید سیستم‌های ویدئو کنفرانس از ابزارهای آموزش مجازی به حساب می‌آید که وجود آن برای برگزاری کلاس‌های آنلاین آموزشی و یا جلسات آنلاین شرکت‌ها امری ضروری است.
این سیستم‌ها می‌توانند به طور عمومی و یا شخصی استفاده شوند و با توجه به نیاز کسب وکار دانستن انواع آن‌ها و کارایی هر کدام، امری مهم برای کاربر تلقی می‌شود. در این مقاله سعی بر آن داریم تا با بهترین سیستم‌های ویدئو کنفرانس موجود در بازار آشنا شویم.

ویدئو کنفرانس و انواع آن

ویدئو کنفرانس؛ فناوری است که افراد در مکان‌های مختلف با فواصل مختلف را قادر می‌سازد تا صوت و تصویر یکدیگر را به صورت زنده دریافت نموده و همانند جلسات حضوری با یکدیگر ارتباط داشته و تبادل نظر نمایند. ویدئو کنفرانس می‌تواند با امکانات افزوده دیگری همانند تبادل اسناد و مدارک اشتراک در تهیه مدارک، ارسال عکس‌ها و... نیز همراه باشد

سیستم ویدئو کنفرانس (تله پرزنس telepresence):

این سیستم برای افرادی که از لحاظ فیزیکی در مکان‌های مختلفی قرار دارند بسیار کاربردی است و می‌تواند ارتباط نزدیک‌تری میان اعضا ایجاد کند. تله پرزنس به گونه‎ای کار می‌کند که گویا تمامی افراد حاضر در جلسه در یک اتاق و به دور یک میز نشسته‌اند.
تنظیمات آن به طور راحت و ساده‌ای طراحی شده است به طوری که نمایشگرهای بزرگی روی دیوار و بالای میز کنفرانس در راستای خط دید اعضا نصب شده‌اند و آن‌ها را با اندازه واقعی نشان می‌دهند. این سیستم یک جلسه زنده را شبیه سازی می‌کند و از گران‌ترین انواع سیستم‌های ویدئو کنفرانس است.

سیستم ویدئو کنفرانس اتاق جلسات:

این سیستم‌ها با توجه به سایز اتاق که به بزرگ، متوسط و کوچک تقسیم می‌شود ساختارهای متفاوت و به دنبال آن قیمت‌های مختلفی خواهند داشت. از ویژگی‌های قابل توجه این سیستم ویدئو کنفرانس می‌توان به قابلیت پشتیبانی از چندین صفحه نمایش، ارائه محتوای پروژه از طریق لپ تاپ و یا دستگاه‌های تلفن همراه و دوربین‌هایی که روی میکروفون‎های فعال زوم می‌کنند، اشاره کرد.
پیشرفت‌های صوتی این سیستم‌ها بسیار قابل توجه است به نحوی که برخی از فروشندگان میکروفون‌هایی را ارائه می‌دهند که می‌تواند صداهای پس زمینه را حذف کند. به طور کلی سیستم ویدئو کنفرانس اتاق جلسه از جمله پرفروش‌ترین این سیستم‌ها می‌باشد.

سیستم ویدئو کنفرانس یکپارچه (Integrated):

سیستم ویدئو کنفرانس یکپارچه بیشتر برای کلاس درس و اتاق هیئت مدیره استفاده می‌شود. این سیستم برای برگزاری جلسات گروهی طراحی شده است که چند مکان برای نصب تجهیزات نرم افزاری موجود است، اما تمامی تجهیزات اصلی شامل دوربین‌های اصلی و نمایشگرها در محل اصلی نصب و راه اندازی خواهند شد.

سیستم ویدئو کنفرانس رومیزی (desktop):

این سیستم یکی از مهم‌ترین سیستم‌های ویدئو کنفرانس بین کارمندان و کارفرماها به شمار می‌رود و بسیار محبوب است. به طور کلی این سیستم‌ها از دوربین‌های نصب شده بر روی مانیتورها و لپ تاپ‌ها استفاده می‌کنند و گاهی نیز دوربین‌های جداگانه به وسیله (USB) و یا قابلیت بلوتوث به دستگاه مورد نظر وصل می‌شوند. بنابراین با استفاده از این سیستم می‌توانید ویدئو کنفرانس را روی کامپیوتر شخصی خود نصب کنید و حتی در حال حرکت نیز در آن شرکت کنید.

سیستم ویدیو کنفرانس مبتنی بر خدمات:

در این نوع سیستم شما باید از قبل مبلغی را بسته به سیستم انتخابی و دامنه نصب پرداخت کنید که کیفیت انتخابی ویدئو شما و هرگونه تغییر شبکه طراحی توسط شما می‌تواند بر روی مبلغ پرداختی تاثیرگزار باشد. شما با انتخاب این سیستم خیال خود را از پیچیدگی‌های فنی و تکنیکی راحت می‌کنید و حس راحتی بیشتری را در زمان استفاده از کنفرانس ویدئویی تجربه خواهید کرد.

مقایسه برند‌های مختلف ویدئو کنفرانس

سیستم‌های ویدئو کنفرانس توسط برندهای مختلفی تولید شده‌اند که هر کدام ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند و مقایسه آن‌ها کار دشواری است، به این معنا که بعضی از پارامترها را نمی‌توان به راحتی اندازه‌گیری و مقایسه کرد، مانند دوام کاری و پایداری که تنها از راه استفاده طولانی مدت و تجربه قابل آزمایش و بررسی است.

تفاوت ویدئو کنفرانس سیسکو و پلیکام:

دو برند سیسکو و پلیکام از برترین سیستم‌های ویدئو کنفرانس در بازار هستند که حدود 80 درصد از بازار جهانی را به خود اختصاص داده‌اند. این دو برند از نظر بعضی از ویژگی‌های مفید و کاربردی با یکدیگر رقابت می‌کنند و تفاوت خود را در بعضی از زیر شاخه‌های سیتم‌های سالنی و یا سیستم‌های زیرساختی نشان می‌دهند.

برند سیسکو به نیاز کاربر اهمیت نمی‌دهد و شبکه ویدئو کنفرانس را همیشه به صورت (Enterprise) در نظر می‌گیرد و سرورهای پرقدرتی را پیشنهاد می‌دهد، اما برند پلیکام انعطاف پذیری بیشتری دارد و سرور را با توجه به هزینه و نیاز کاربر مشخص می‌کند.
برند پلیکام رابط کاربری بسیار ساده‌ای دارد و تنظیمات و راه اندازی آن در مقایسه با برند سیسکو نیاز به کارشناس دوره دیده ندارد و می‌تواند توسط کاربر انجام شود.

دوام کاری بالا، پایداری و عدم افت کیفیت کار از ویژگی‌های بارز و مشترک این دو برند است که توانسته است آن‌ها را از سایر برندها متمایز سازد اما همه مزایای گفته شده به این معنا نیست که برندهای خوب دیگری در بازار وجود ندارد و شما حتما بایستی یکی از این دو برند را انتخاب کنید بلکه شما باید با توجه به نیاز و بودجه مورد نظر خودتان دست به انتخاب بزنید.

به عنوان مثال فرض کنید نیاز به سیستم ویدئو کنفرانسی دارید تا جلسات کاری شما را ضبط کند. هر دو برند سیسکو و پلیکام سرورهای پرقدرت و گرانی را به شما توصیه خواهند کرد که قادرند به بهترین شکل نیاز شما را تامین سازند اما با بودجه مورد نظر شما تطابق ندارند. در نتیجه شما می‌توانید از پایانه‌های (Aver و Yealink) استفاده کنید چراکه آن‌ها نیز می‌توانند جلسات را به سادگی بر روی یک فلش ضبط کنند.

ویدئو کنفرانس (Aver):

این برند دارای دوربین با کیفیتی است که قدرت زوم آن 18x است و (MCU) آن نیز عدد قابل ملاحظه‌ای است. قیمت این ویدئو کنفرانس نسبت به سایر برندها پایین است و تولید کننده پشتیبانی خوبی را به کابر ارائه می‌دهد.
از نظر کیفی تجهیزات این برند زود خراب می‌شوند و حتی بعضی از قطعات قبل از استفاده و هنگام رسیدن به دست کاربر خراب هستند. (MCU) آن در تعداد بالا اشکال را ضعیف نشان می‌دهد و تصویر سایت زنده نیست و تصاویر را با پرش نشان می‌دهد.

ویدئو کنفرانس‌های برند (Yealink):

میکروفون بی‌سیم و (Presentation) بی‌سیم از جمله ویژگی‌های قابل توجه ویدئو کنفرانس برند (Yealink) است. (MCU) داخلی آن همانند برند Aver نمی‌تواند تصایر با تعداد بالا را به خوبی نمایش دهد و میکروفون بی‌سیم آن نیز با نصف شدن قدرت شارژ باتری، به طور مرتب قطع می‌شود. به طور کلی این برند از نظر طراحی و عملکردهای پایه‌ای با نقایصی رو به روست.

بستر ارتباطی برای ویدئو کنفرانس

همانطور که می‌دانید برای برقراری ویدئو کنفرانس به یک بستر شبکه (IP) نیاز است که این بستر می‌تواند از طریق اینترنت، اینترانت و ... باشد و بستگی به میزان پهنای باند مصرفی دارد.

ارتباط از طریق سخت افزار ویدئو کنفرانس:

ویدئو کنفرانس‌های سخت افزاری به علت تجهیزات و امکانات مورد نیاز هزینه بالایی دارند و در بیشتر موارد به همین علت از آن صرف نظر می‌شود. همچنین نصب و راه اندازی ویدئو کنفرانس سخت افزاری نیازمند افراد متخصص است، چرا که دارای تنظیمات بسیار پیچیده‌ای است. از دیگر معایب آن این است که علاوه‌بر تجهیزات به نرم افزاهای شبکه‌ای و سرویس دهنده مجزا نیاز دارد که استفاده از آن‌ها هزینه بسیار بالایی دارد.

ارتباط از طریق (voip):

دوربین‌های سیستم‌های ویدئو کنفرانس معمولا گران هستند و شاید برخی از جاها مقرون به صرفه نباشند. تیم آی تی شبکه توانایی اجرای این سیستم بر پایه تکنولوژی (VOIP) را داشته و می‌تواند با هزینه بسیار کمتر و تنها با استفاده از یک پهنای باند 8 مگابیتی و گوشی‌های (ip phone) که دارای دوربین می‌باشند ویدئو کنفرانس را بین 3 الی 20 نقطه مختلف برقرار سازد.

ارتباط از طریق نرم افزارهای تصویری (skype,…):

ویدئو کنفرانس‌های نرم افزاری بیشتر در حوزه‌های غیر تجاری استفاده می‌شوند.. برای مثال با استفاده از نرم افزار (skype) می‌توان ویدئو کنفرانس نرم افزاری برقرار کرد.

مزایای سرویس کنفرانس نرم افزاری

  • در این روش دیگر به تجهیزات گران‌قیمت ویدئو کنفرانس سخت افزاری نیازی نخواهیم داشت.
  • در این روش تعداد کاربران سیستم محدودیتی نخواهد داشت.
  • به دلیل نرم افزاری بودن سیستم کاربران می‌توانند در هر نقطه جغرافیایی تنها با دسترسی به سرور مورد نظر ارتباط را برقرار سازند.
  • این سیستم قابلیت کارکردن در سرعت‌های محدود را نیز دارد.

در پایان باید گفت...

از آنجا که ویدئو کنفرانس نیاز به حضور فیزیکی شرکت کنندگان را از بین می‌برد، می‌تواند به شرکت کننده این فرصت را بدهد که برنامه روزانه راحت‌تری داشته باشد و ارتباط و هماهنگی بهتری را با سایر اعضا برقرار سازد. سیستمی که برای ویدئو کنفرانس انتخاب می‌شود باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  • سیستم باید بتواند ارتباط آنلاین صوتی و تصویری را بین دو و یا چند کاربر برقرار کند.
  • قابلیت ضبط ویدئو کنفرانس وجود داشته باشد.
  • سیستم قابلیت ارائه خدماتی چون اشتراک گذاری صفحات و چت را در کنفرانس‌های فردی داشته باشد.

بنابراین برای انتخاب یک سیستم مناسب برای ویدئو کنفرانس باید دقت لازم را به عمل آورد تا بتوان سیستم ایده‌آلی را متناسب با نوع کسب و کار انتخاب نمود. برای کسب اطلاعات مورد نیاز در این زمینه می‌توانید با مشاوران باتجربه نوین ویپ تماس حاصل فرمایید و برای کسب آگاهی بیشتر به سایت www.novinvoip.com مراجعه کنید.

بدون دیدگاه
مشاوره تلفنی رایگان
مشاوره رایگان با واتس‌اپ