وبلاگ نوین‌ویپ

راهنمای کامل خرید تلفن‌های آی پی (IP)

در دنیای فناوری‌های روز، سرعت پیشرفت تکنولوژی در حوزه ارتباطات به حدی زیاد است که ما هر روزه شاهد پیشرفت‌های شگرفی در این زمینه می‌باشیم. ویپ (VoIP) یکی از این فناوری‌ها است که امکان انتقال صدا و تصویر را بر روی بستر IP فراهم می‌کند.
از زمان معرفی فناوری ویپ در بازار، بیشتر شرکت‌ها به جای استفاده از تلفن‌های معمولی در مراکز تماس خود به استفاده سیستم ارتباطی نوین ویپ، روی آورده‌اند و از تلفن‌های IP  استفاده می‌کنند
دلایل زیادی وجود دارد که چرا بسیاری از مشاغل تمایل به استفاده از VoIP دارند و اگر کسب و کار شما هنوز از روش‌های قدیمی ارتباطی استفاده می‌کند، ممکن است بخواهید درباره VoIP و تلفن‌های آی پی اطلاعات کسب کنید و فکر کنید زمان آن رسیده تا از این سیستم‌های ارتباطی استفاده کنید.

تلفن آی پی چیست؟

تلفن آی پی که تلفن VoIP نیز نامیده می‌شود ، تلفنی است که از پروتکل اینترنت استفاده می‌کند و قابلیت انتقال صوت و تصویر را بر بستر شبکه آی پی فراهم می‌آورد.
تلفن‌های آی پی شامل تلفن‌های رومیزی، تلفن‌های بی سیم و تلفن‌های کنفرانس هستند که شباهت زیادی به تلفن‌های اداری دارند، اما برای برقراری تماس مکالمه از یک فناوری متفاوت استفاده می‌کنند. در ادامه بیشتر درباره نحوه عملکرد تلفن‌های آی پی (IP) خواهیم گفت. 

عملکرد تلفن‌های IP 

تلفن‌های IP با تبدیل سیگنال‌های صوتی آنالوگ و تبدیل آنها به سیگنال‌های دیجیتال یا همان بسته‌های داده کار می‌کنند. سیگنال‌های دیجیتال تبدیل شده، در نهایت در مقصد به صورت صوت توسط تلفن‌های آی پی، دریافت می‌شوند.

میکروفون و گیرنده سیستم‌های تلفن IP شبیه به یک دستگاه پخش MP3 عمل می‌کنند، دریافت صدا و تبدیل آن به سیگنال‌های دیجیتال و ارسال آنها از طریق شبکه انجام می‌گیرد. کاری که یک سیستم تلفن IP می‌کند، این است که سیگنال‌های دیجیتال را دریافت و آنها را به شما باز می‌گرداند.

عملکرد سیستم‌های تلفن IP 

سیستم‌های تلفن IP به منظور ارسال و دریافت سیگنال‌های دیجیتال به همراه تلفن‌های IP کار می‌کنند. سیستم‌های تلفن IP از سه بخش اساسی تشکیل شده است که به آنها امکان کار و ارسال و دریافت سیگنال‌های دیجیتال صوتی IP را می‌دهد.
سیستم تلفن
IP از یک تلفن IP و یک IP PBX یا سانترال تحت شبکه VoIP تشکیل شده است. این سیستم‌ها از طریق شبکه محلی (LAN) به یک ارائه دهنده خدمات VoIP متصل می شوند. سیستم‌های تلفن آی پی با انتقال تماس‌های تلفنی از طریق اینترنت کار می‌کنند.

ارسال و انتقال بسته‌های داده در تلفن‌های آی پی

چگونگی ارسال و انتقال بسته‌های داده، توسط پروتکل‌های تلفن آی پی، مشخص می‌شوند. در ادامه با مهمترین پروتکل تلفن‌های آی پی آشنا خواهید شد.

  • پروتکل H.323
  • پروتکل Session Initiation Protocol و یا SIP
  • پروتکل  MGCP 
  • پروتکل SCCP که مخفف Cisco Skinny Client Control Protocol است

تبدیل صدای آنالوگ به بسته‌های دیتای دیجیتالی در تلفن آی پی

در سیستم تلفن‌های آی پی، وظیفه کدک تبدیل صدای آنالوگ به بسته های دیتای دیجیتالی، تعیین کیفیت صدا و پهنای باند مورد نیاز می باشد. بیشترین کدک‌هایی که برای تلفن های IP مورد استفاده قرار می‌گیرد شامل موارد زیر می‌باشند:

  • GSM-13 Kbps
  • iLBC-15 Kbps
  •  G.711-64 Kbps
  •  G.722-48/56/64 Kbps
  •  G.726-16/24/32/40 Kbps

اجزای تشکیل دهنده تلفن‌های آی پی

اجزای تشکیل دهنده یک تلفن آی پی شامل موارد زیر می‌باشد؛

·        صفحه نمایش ( برای نمایش اطلاعات)

·        صفحه کلید (برای وارد کردن داده‌های لازم)

·        گوشی (هندست)

·        پورت اترنت (برای اتصال به کامپیوتر و شبکه LAN)

·        فیش گوشی سر (برای استفاده هدست یا استفاده از هدست بی سیم)

·        نرم افزار (برای کنترل تلفن IP)

انواع تلفن IP

بر اساس کاربرد، تلفن‌های آی پی به 5 دسته تقسیم می‌شوند.

1. تلفن نرم افزاری  (Soft Phone)

2. تلفن IP سخت افزاری با پورت شبکه

3. تلفن VOIP بدون سیم

4. تلفن IP  ویدیویی  (Video Phone)

5. تلفن IP  کنفرانسی  (IP Conference Phone) 

تلفن نرم  (Soft Phone)

این دسته از تلفن‌های آی پی با نصب روی سیستم ویپ و بر روی یک کامپیوتر که به اینترنت متصل می‌باشد، امکان برقراری تماس را فراهم می‌کند.

تلفن IP سخت افزاری با پورت شبکه

این دسته، تلفن‌های معمولی آی پی می‌باشند که در بازار به عنوان تلفن‌های تحت شبکه شناخته می‌شوند.

تلفن VOIP بی سیم

این نوع تلفن ویپ دارای یک فرستند و گیرنده وای فای می‌باشد که با ایجاد یک نقطه دسترسی یا ایستگاه پایه ارتباط برقرار می‌کند. بنابراین می‌توان از آن در حال جابجایی در اطراف محل کار نیز استفاده کرد.

تلفنIP  ویدیویی  (Video Phone)

این دسته از تلفن‌های آی پی بر روی خود یک دوربین دارند که امکان برقراری تماس تصویری را فراهم می‌کنند.

تلفنIP  کنفرانسی  (IP Conference Phone)

اینگونه از تلفن‌های آی پی بیشتر مناسب سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ می‌باشد که امکان برقراری کنفرانس‌ها و جلسات آنلاین را به راحتی فراهم می‌کند.

راهنمای خرید تلفن‌های آی پی

بعد از اینکه با مفهوم کلی تلفن‌های آی پی آشنا شده‌اید، حالا نوبت به راهنمای خرید تلفن آی‌پی می‌رسد. ما شما را راهنمایی خواهیم کرد تا تلفن آی پی مورد نظر خود را خریداری کنید.

مرحله اول: انتخاب سرویس ویپ مناسب

برای حداکثر استفاده از تلفن IP باید سیستم ویپ با تلفن تحت شبکه همخوانی داشته باشد. تلفن‌های آی پی به دلیل پروتکل‌های مختلف و همچنین کدک‌های متفاوت از هر سیستم تلفن و یا سیستم ویپ پشتیبانی نمی‌کند. پس بهتر است که ابتدا نوع سیستم ویپ خود را مشخص کنید تا بتوانید تلفن آی پی مناسب را انتخاب کنید.

مرحله دوم: بررسی نیازها

شما باید ابتدا نیازهای خود را برای استفاده یک تلفن تحت شبکه در نظر بگیرید و با توجه به نوع کسب و کار شما و میزان بزرگ و یا کوچک بودن شرکت اقدام به انتخاب نوع تلفن آی پی کنید.

مرحله سوم: تعداد تماس‌های دریافتی

 مشخص کردن تعداد تماس های دریافتی بسیار مهم است، زیرا نشان از تعداد داخلی‌هایی می‌باشد که یک تلفن آی پی باید پشتیبانی کند.

مرحله چهارم: میزان استفاده از تلفن

میزان استفاده شما در انتخاب تلفن IP بسیار تاثیر گذار می باشد. اگر میزان استفاده شما به این صورت می باشد که در کل ساعت روز و همچنین در کل طول هفته از تلفن استفاده می کنید، بهتر است که یک تلفن بسیار با کیفیت و مرغوب را انتخاب نمایید، تا دوام و امکانات آن پاسخگوی نیاز های شما باشد.

مرحله پنجم:  قابلیت مسیریابی(routing) و سوئیچینگ (switching) 

برای کارمندان بسیاری از شرکت‌ها تنها یک نود شبکه وجود دارد، یعنی در واقع کامپیوتر رومیزی و تلفن آی پی باید به طور مشترک از یک اتصال اترنت استفاده کنند. که در چنین حالتی به یک تلفن با دو پورت احتیاج می باشد. اما اگر از قابلیت مسیریابی (routing)  جداگانه برای ترافیک شبکه استفاده شود باید از تلفن تک پورت استفاده شود. دلیل استفاده از یک پورت این است که دیتای مورد نیاز کامپیوتر از مسیر دیگری تامین می‌شود.

مرحله ششم: استفاده از فناوری PoE

انتخاب نوع تلفن آی پی بستگی به این دارد که شما از فناوری PoE  (تامین برق مورد نیاز از شبکه) استفاده می‌کنید یا از برق شهری. بنابراین باید تلفنی را انتخاب کنید که از سیستم‌های تامین برق پشتیبانی کند. مزیت استفاده از فناوری PoE این است که حتی اگر برق شهری نیز قطع شود، شما امکان دریافت تماس خواهید داشت.

مرحله هفتم: بررسی پروتکل‌ها و کدک‌های ویپ

همانطور که در بالا توضیح داده شد، پروتکل‌ها و کدک‌های متفاوتی برای تلفن‌های ویپ وجود دارد، بنابراین باید در انتخاب تلفن بسیار هوشمندانه عمل کنید تا از پروتکل‌ها و کدک‌های سیستم ویپ مجموعه شما به خوبی پشتیبانی کند.

مرحله هشتم: تعیین بودجه

قیمت تلفن‌های آی پی با توجه به امکاناتی که در اختیار شما قرار می‌دهند، متفاوت است. در ابتدا بهتر است که بوجه‌ خود را برای خرید تلفن مشخص کنید، سپس به بررسی ویژگی‌های تلفن‌ متناسب بپردازید تا انتخابی معقول داشته باشید.

 در پایان ...

انتخاب سیستم‌های ویپ و تلفن آی پی مناسب برای شرکت و کسب و کار شما بسیار مهم است زیرا می‌تواند در بلند مدت شرکت شما را در مسیر رشد و ترقی قرار داده و میزان رضایت مشتریان شرکت شما را افزایش دهد. اما برای انتخاب تلفن آی پی متناسب با مرکز تماس خود به راهنمایی افراد متخصص و فعال در  زمینه نصب و راه اندازی سیستم‌های ویپ نیاز دارد.

اگر قصد راه اندازی مرکز تماس و خرید تجهیزات ویپ را دارید، ما به شما دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان نوین ویپ را توصیه می‌کنیم که با سابقه و تجربه طولانی مدت در این حوزه شما را راهنمایی می‌کنند تا بهترین تلفن‌هایIP را خریداری نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت نوین ویپ به آدرس  www.novinvoip.com مراجعه نمایید و یا با شماره 91029108_021 تماس بگیرید.

 

بدون دیدگاه
مشاوره تلفنی رایگان
مشاوره رایگان با واتس‌اپ