وبلاگ نوین‌ویپ

با سیپ ترانک و کاربرد آن در سیستم VoIP آشنا شوید.

کسب و کارها در دنیای تجارت و رقابت به دنبال راه‌هایی برای کاهش هزینه‌ها و افزایش درآمد خود هستند. یکی از راه‌های رسیدن به این مقصود کاهش هزینه‌های ارتباطی مراکز تماس شرکت‌ها است که خوشبختانه فناوری‌های پیشرفته ارتباطی امروز این امر را میسر نموده‌اند.

احتمالاً اصطلاحاتی مانند سیستم‌های ویپ(VoIP) یا سیپ ترانک را در فناوری‌های نوین ارتباطی شنیده‌اید و می‌خواهید بدانید چه کاربردی دارند؟ و درباره این فناوری‌ها کنجکاو باشید. برای گرفتن پاسخ تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

سیپ ترانک (SIP Trunk)

سیپ ترانک از دو بخش تشکیل شده است که به توضیح این کلمات خواهیم پرداخت.

سیپ (SIP)

سیپ (SIP مخفف Session Initiation Protocol و وظیفه برقراری مکالمه و انتقال صوت از طریق بستر شبکه را بر عهده دارد. سیپ یکی از پروتکل‌های ممکن برای ارتباطات سیپ ترانک می‌باشد. به زبان ساده‌تر، اگر قصد برقراری مکالمات تلفنی از طریق بسترشبکه (اینترنت) را داشته باشیم باید از پروتکل سیپ استفاده کنیم.

ترانک

ترانک در معنا به عنوان یک شبکه درختی و شاخه‌ای شناخته می‌شود. در واقع به استفاده از یک شریان اصلی، ترانک می‌گویند. در سیستم‌های ارتباطی معنای ارتباطی می‌باشد که بیش از یک مکالمه از طریق آن برقرار می‌شود.

سیپ ترانک نوعی پل ارتباطی است که با استفاده از بستر شبکه مانند اینترنت و با استفاده از پروتکل SIP، امکان برقراری مکالمه تلفنی چند کاربره را فراهم می‌کند. نکته‌ی قابل توجه در ارتباطات SIP Trunk این است که این ارتباطات دو طرف دارد. طرف اول تلفن ویپ و یا شبکه‌ی سانترال است و طرف دوم شرکت سرویس دهنده‌ی سیپ ترانک است که می‌توان یک سانترال ویپ و یا یک گیتوی باشد.

نحوه عملکرد سیپ ترانک

بسیاری از شرکت‌ها در حال حاضر از تکنولوژی ویپ برای سیستم تلفنی داخل شرکت خود بهره می‌برند. خطوط سیپ ترانک نیز از مزایای تکنولوژی ویپ برای انتقال خطوط استفاده می‌کنند، مزایایی همچون استفاده از بستر شبکه IP برای انتقال خطوط که باعث به وجود آمدن مزایای بزرگی همچن جابجایی آسان، نصب سریع و هزینه کم میگردد. حتی شما اگر از سیستم تلفنی های نسل قدیم در داخل مجموعه خود استفاده میکنید که امکان اتصال به شبکه های ویپ را ندارند نیز می‌توانید از خطوط سیپ ترانک بهره مند گردید، در این حالت استفاده از یک گیت وی ویپ میتواند به شما امکان این اتصال را بدهد.

سیستم سیپ ترانک بر خلاف سیستم‌های قدیمی که برای برقراری ارتباط که به صورت آنالوگ بوده است، با مشکلات زیادی روبرو نمی‌باشد. به عبارت دیگر در سیستم‌های قدیمی با محدودیت‌های فیزیکی مانند ابزارهای زیاد، سیم کشی، باکس تلفنی حجیم و بسیاری دیگر مشکلات مواجه می‌شدیم، که اینک هیچ کدام در سیستم‌های سیپ ترانک وجود ندارد.

در واقع سیستم‌های سیپ ترانک به نوعی پل ارتباطی می‌باشند که امکان برقراری تماس‌های صوتی بر بستر شبکه و استفاده از پروتکل سیپ را فراهم می‌آورد. استفاده از سیپ ترانک نسبت به سیستم‌های قدیمی مزایای بسیاری را مانند: صرفه جویی در هزینه‌ها، پایداری، مقیاس پذیری و انعطاف‌پذیری دارد که در ادامه بیشتر به توضیح این مزایا خواهیم پرداخت.

مزایای استفاده از سیستم سیپ ترانک

صرفه‌جویی در هزینه

به لطف استفاده از سیستم‌های سیپ ترانک، به میزان زیادی در هزینه‌های ارتباطی مراکز تماس شرکتها صرفه‌جویی می‌شود زیرا تماس‌های سیپ ترانک به جای استفاده از خطوط تلفن شهری، بر بستر اینترنت یا شبکه IP برقرار می‌شود.

خطوط سیپ ترانک این اجازه را به شرکت‌ها میدهد تا برخلاف خطوط دیجیتال نسل قدیم (E1) به تعداد دلخواه خط و یا شماره تلفن خریداری کنند، در حقیقت خطوط سیپ ترانک اجازه مدیریت و نظارت بیشتری به شرکت‌ها می‌دهد.

پایداری و امنیت بالا

سیستم‌های تلفنی بر پایه سیپ ترانک از پایداری و اطمینان بالاتری برخوردار می‌باشند. خرابی و قطعی تماس با توجه به پشتیبانی سیستم‌های ارائه دهنده خدمات سیپ ترانک بسیار کم اتفاق می‌افتد. میتوان گفت سرویس سیپ ترانک (SIP Trunk) یکی از امن‌ترین سرویس‌های تلفن موجود در بازار است. 

مقیاس پذیری

از کسب و کارهای کوچک گرفته تا شرکت‌های بزرگ، همه می‌توانند از سیستم‌های سیپ ترانک با توجه به نیازهای خود استفاده کنند. با توسعه کسب و کار و افزایش تعداد کارمندان نیز می‌توان بدون صرف هزینه‌های اضافی برای خرید سخت افزار بیشتر یا توسعه زیر ساخت‌ها، تعداد خطوط را افزایش داد.

انعطاف‌پذیری

با استفاده از سیپ ترانک محدودیت‌های مبتنی بر مکان در ارتباطات از بین می‌رود، به این معنی که شما می‌توانید بدون توجه به محدوده جغرافیایی، تماس‌های خود را با کیفیت بالا برقرار کنید. بنابراین این سیستم‌ها برای شرکت‌های بین‌المللی ایده آل می‌باشد. همچنین در صورت تغییر مکان شرکت دیگر نیازی به تغییر زیرساختها و تامین تجهیزات اضافی، وجود ندارد.

سیپ ترانک و VOIP

در نسل جدید شبکه‌های مخابراتی (NGN) تمامی ارتباطات میان کاربران از طریق IP صورت می‎گیرد. در واقع ارتباط بین مراکز تلفنی و مراکز تلفن خصوصی از طریق سیپ ترانک صورت می‎گیرد.

کاربران برای استفاده از این تکنولوژی باید ابتدا به SIP-T-VPN شرکت مخابرات استان تهران متصل شوند و از سرویس‌های متنوع VOIP استفاده کنند. ویپ (VoIP) که نوعی فناوری ارتباطی است، امکان انتقال صدا و تماس تلفنی را بر روی بستر IP فراهم می‌کند و برای هرگونه تماس تلفنی بر پایه شبکه از پروتکل‌های مختلفی استفاده می‌کند که سیپ ترانک یکی از این پروتکل‌ها است. پروتکل‌هایی که برای برقرای تماس ویپ استفاده می‌شود، عبارتند از:

  • H.323
  • MGCP
  • SIP
  • H.248
  • RTP
  • RTP (RTCP)
  • SRTP
  • SDP
  • IAX

استفاده از کدک‌های صوتی

استفاده از کدک‌های صوتی یکی دیگر از کاربردهای سیپ ترانک در ویپ می‌باشد. با استفاده از کدک‌های صوتی سیگنال‌های صوتی به صورت دیجیتال فشرده می‌شوند و از طریق شبکه انتقال پیدا می‌کنند و هنگام رسیدن به مقصد این کدک‌ها به سیگنال‌های فشرده صوتی تبدیل می‌شوند. دو کدک صوتی رایج سیپ ترانک عبارتند از:

1- کدک G.711 :
این کدک صدای با کیفیت بالاتری را به صورت فشرده نشده ارائه می‌دهد

2- کدک G.729 :
این کدک صدا را به صورت فشرده شده ارائه می‌دهد و مناسب برای اینترنت با پهنای باند کم می‌باشد.

از بین تمام پروتکل‌های گفته شده، سیپ ترانک از محبوبیت بسیاری برخوردار است، زیرا امکان برقراری تماس‌های صوتی و تصویری را به صورت رایگان و با کیفیت بالا برقرار می‌نماید.

تجهیزات مورد نیاز سرویس سیپ ترانک

قبل از هر چیز شرکت شما نیاز به یک مودم مخابراتی (G.SHDSL.Bis) دارد. پس از آن یک سرور ویپ و یا سانترال تحت شبکه مورد نیاز است. در این نوع سرویس باید از گوشی‌‌های IP Phone استفاده شود. همچنین این سرویس به یک گیتوی برای استفاده از خطوط معمولی نیاز دارد. پسیو شبکه که شامل کابل کشی و تجهیزات سوئیچ شبکه باید برای این سرویس به‌درستی تنظیم و راه‌اندازی شوند.

اگر کسب و کاری کوچک یا حتی شرکتی بزرگ دارید، بهتر است که از خطوط سیپ ترانک برای برقراری ارتباط در مراکز تلفن خود استفاده کنید. استفاده از سیستم‌های سیپ ترانک، دروازه‌ای مناسب در جهت صرفه‌جویی قابل توجه در هزینه‌ها، با اطمینان و انعطاف‌پذیری بالا می‌باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره چگونگی دریافت خطوط سیپ ترانک و نصب و راه اندازی مراکز تماس حرفه‌ای، می‌توانید با مراجعه به وبسایت نوین ویپ و یا تماس با شماره 91029108-021  از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهره‌مند شوید و گامی اساسی در تحول کسب و کار خود بردارید.

 

بدون دیدگاه
مشاوره تلفنی رایگان
مشاوره رایگان با واتس‌اپ