وبلاگ نوین‌ویپ

IP Phone چیست؟ و چگونه راه‌اندازی می‌شود؟

به دنبال پیشرفت چشمگیر اینترنت و شبکه‌های کامپیوتری، تکنولوژی مخابرات نیز به سرعت درحال گسترش است. «IP Phone»‌ها نیز نوع جدیدی از دستگاه‌های مخابراتی هستند که برروی بستر شبکه فعالیت می‌کنند. کاربران نام‌های مختلفی از جمله «IP Phone»، تلفن voip و تلفن شبکه را برای این تکنولوژی به کار می‌برند.

تلفن آی پی (IP Phone) چیست؟

تلفن IP یا همان تلفن‌های تحت شبکه به تلفن‌هایی گفته می‌شود که در سیستم voip استفاده می‌شوند. در واقع «IP Phone» یک دستگاه دیجیتال هوشمند است که واسط آن شبکه «LAN» می‌باشد و دارای آدرس «IP» و کانکتور مخصوص به خود است که به وسیله این‌ها می‌تواند درون هر پورتی از یک شبکه «LAN» قرار گیرد.
به دلیل اختصاص «IP» به این تلفن‌ها امکاناتی نظیر ارتباطات کنفرانس، پیام رسانی یکپارچه، چک کردن پست الکترونیک و... در اختیار کاربر قرار گرفته است.

این تلفن‌ها از نظر ظاهر و ابعاد شبیه به تلفن‌های آنالوگ هستند، اما ذاتا با یکدیگر متفاوتند.
در واقع تلفن‌های «IP» می‌توانند شماره‌های داخلی را با خود حمل کنند و در شبکه‌های کامپیوتری که به آن متصل می‌شوند، همانند یک دستگاه کامپیوتری ارتباط برقرار می‌کنند در حالی که ارتباط در تلفن‌های آنالوگ صرفا از طریق یک زوج سیم برقرار می‌شود.

تفاوت دیگر نیز در نحوه راه‌اندازی است به طوریکه در تلفن‌های سانترال تنظیمات داخلی برروی مرکز تلفن انجام می‌پذیرد و اما در تلفن‌های «IP» تنظیمات برروی گوشی انجام می‌گیرد.
«IP Phone»‌ها گوشی‌های ساده و معمولی نیستند بلکه می‌توان گفت کامپیوترهایی هستند که امکانات نرم افزاری و سخت افزاری خاصی دارند. برخی از آن‌ها دارای سیستم عامل اندروید و برخی مجهز به سیستم عامل ویندوز هستند.

 

مزایای تلفن‌های تحت شبکه 

1. نصب و راه‌اندازی سریع و آسان

«IP Phone»ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به محض اتصال به شبکه تنظیمات مورد نیاز خود را به صورت خودکار از سانترال شبکه دریافت می‌کنند که باعث سهولت نصب و راه‌اندازی می‌شود و از اشتباهات احتمالی جلوگیری به عمل می‌آید.

2. کیفیت صدای «HD»

تلفن‌های «IP» نسبت به تلفن‌های سنتی از کیفیت صدای بهتری برخوردار هستند. در واقع این تلفن‌ها از امکاناتی برخوردار هستند که می‌توان کیفیت صدای ورودی و خروجی را براساس میزان پهنای باند تنظیم کرد.
تنظیم کیفیت باعث حذف نویز و اکو و ایجاد صدایی با کیفیت «HD» خواهد شد. البته برای داشتن کیفیت «HD» می‌بایستی هزینه بیشتری برای این گوشی‌ها بپردازید.

3. عدم نیاز به کابل کشی مجدد

در شرکت‌ها و سازمان‌هایی که با توجه به نیاز خود از شبکه «LAN» استفاده می‌کنند، تلفن‌های «IP» را می‌توان بدون کابل کشی مجدد و با استفاده از همان شبکه موجود راه‌اندازی کرد. به همین علت است که در اکثر این تلفن‌ها دو پورت شبکه تعبیه شده است.

4. پشتیبانی از دو پورت شبکه

اکثر «IP Phone»ها دارای دو پورت شبکه می‌باشند که این بدان علت است که علاوه‌بر اتصال «IP Phone» به شبکه، بتوان کامپیوتر رومیزی را نیز به آن متصل کرد. برخی از تلفن‌های «IP» برای کاهش هزینه‌ها با یک پورت تولید می‌شوند که جز در موارد خاص کاربردی ندارند.

5. انعطاف در جابه جایی

اگر فردی در سازمان قصد تعویض میز و یا محل کار خود را داشته باشد می‌تواند «IP Phone» خود را برداشته و در محل جدید آن را به پورت شبکه متصل کند بدون این که شماره داخلی و یا تنظیمات جدیدی نیاز باشد.

6. قابلیت برقراری تماس تصویری

بعضی از تلفن‌های «IP» امکان این را به شما می‌دهند که بتوانید بوسیله آن‌ها تماس تصویری ایجاد کنید. برای این کار از دوربین‌های داخلی و صفحات نمایشگر بزرگی که برروی این گوشی‌ها نصب می‌شود استفاده می‌شود. «IP Phone»‌هایی با این قابلیت معمولا دارای رنج قیمتی بالاتری هستند.

7. فعالسازی همزمان چندین داخلی

از دیگر قابلیت‌های «IP Phone»‌ها این است که می‌توان به طور همزمان چندین شماره داخلی را در آن‌ها رجیستر کرد. این قابلیت برای کسانی که ارتباطات گسترده‌ای دارند و باید خطوط تلفنی با شبکه‌های مختلف را پاسخگو باشند بسیار کاربردی است.

8. امکان اضافه کردن کلیدهای میانبر

برخی از تلفن‌های «IP» دارای این قابلیت هستند که کاربر بتواند با استفاده از کلیدهای میانبر در سریع‌ترین زمان ممکن به خواسته خود دست یابد.
این قابلیت برای افرادی کاربردی است که پر مشغله هستند و نیاز دارند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن با افراد مختلف ارتباط برقرار کنند. توجه داشته باشید که برای داشتن تلفن «IP» با چنین قابلیت‌هایی می‌بایست در هنگام خرید تلفن دقت کنید.

9. اتصال هدست

اتصال هدست از دیگر قابلیت‌های «IP Phone»ها می‌باشد و بیشتر برای کاربرانی مناسب است که مکالمات طولانی دارند و یا در صورت نگه داشتن گوشی خسته می‌شوند. این در حالی است که بسیاری از گوشی‌های تلفن معمولی از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کنند.

10. قابلیت پشتیبانی از VPN

توجه داشته باشید که اگر بخواهید از تلفن‌های «IP» روی شبکه اینترنت استفاده کنید داشتن قابلیت «VPN» امری ضروری و مهم به شمار می‌رود. لازم به ذکر است که باید در هنگام خرید توجه کافی داشته باشید تا تلفن شما از این قابلیت بهره‌مند باشد.

11. قابلیت پشتیبانی از POE

به امکان برق رسانی از طریق شبکه اینترنت «POE» یا «Power Over Ethernet» گفته می‌شود. در این حالت برق گوشی مورد نظر شما از طریق سوییچ شبکه فراهم می‌شود.
در زمان‌های قطعی برق «UPS» برق سوییچ شما را تامین می‌کند و اگر تلفن شما از این قابلیت برخوردار باشد برق آن توسط سوییچ تامین می‌شود و تلفن‌های شما قطع نمی‌شوند. قابلیت «POE» به پایداری هرچه بیشتر شبکه شما کمک می‌کند.

ویژگی‌های انواع آی پی فون

  • گزارش تماس‌ها، لیست سیاه و دفترچه تلفن
  • انتظار، ارسال و انتقال مکالمه
  • سیستم تلفنی کنفرانس صوتی
  • ارسال پیام کوتاه
  • انتخاب ملودی و تن صدای زنگ

انواع IP Phone

  • با‌سیم:
    این دسته از «IP Phone»ها رایج‌ترین آن‌ها هستند که نحوه اتصال آن‌ها به شبکه «IP» از طریق کابل شبکه و پورت «RJ45» است.
  • بی‌سیم:
    این دسته از «IP Phone»ها خود به دو دسته تقسیم‌بندی می‌شوند.
  • وای‌فای «Wi-Fi»:
    در این روش هر دستگاه تلفن از طریق وای‌فای به دستگاه وایرلس مادر متصل می‌شود. در این روش مزایا و معایبی وجود دارد. از جمله مزایای این روش امکان جابه جایی کاربر می‌باشد. افت سیگنال و اختلال در مکالمه در زمان جابه جایی میان «AP»ها از معایب این تلفن‌ها به شمار می‌رود.
  • دکت «DECT»:
    در این مدل از تلفن‌های بی‌سیم از استاندارد «DECT» استفاده می‌شود به صورتی که تلفن‌‎ها از طریق «DECT» به تلفن مادر و دستگاه مادر نیز از طریق کابل به شبکه متصل می‌شود. عیب این روش محدودیت در تعداد اتصال تلفن‌ها به دستگاه مادر و محدوده تحت پوشش است.
  • «USB»:
    این مدل از تلفن‌ها نیاز به کابل شبکه ندارند و از طریق پورت «USB» به کامپیوتر متصل می‌شوند.
  • تلفن نرم افزاری یا «Softphone»ها:
    این نوع از تلفن‌های «IP» به صورت نرم افزاری برروی کامپیوتر و موبایل نصب و راه‌اندازی می‌شوند و به سخت افزارهای جانبی نیازی ندارند. از مشهورترین سافت فون‌ها می‌توان «Zoiper» ،«Eyebeam» ،«Linkus» ،«3CX» و… را نام برد.

کاربرد و عملکرد تلفن‎های تحت شبکه

  • کارشناسی:
    این نوع ویژه کارمندان عادی است چرا که ارزان قیمت و دارای حداقل امکانات است.
  • مدیریتی:
    این نوع تلفن‌های ویپ مخوص روسا و مدیران سازمان‌هاست و امکانات منحصر به فردی دارد.
  • اپراتوری:
    این تلفن‌ها ویژه منشی‌ها، اپراتورها، کارشناسان مرکز تماس و مسئولین دفتر است که می‌خواهند دسترسی آسان‌تری به تماس‌های داخلی داشته باشند.
  • تصویری «Video Phones»:
    تلفن‌های تصویری جهت برقراری کنفرانس‌های تصویری بین کارمندان یک شرکت و یا سازمان استفاده می‌شود.

تلفن‌های آی‌پی فرآیند کار ساده‌ای دارند. در واقع این تلفن‌ها پس از دریافت صدای آنالوگ آن را به پکت‌های دیجیتالی تبدیل می‌کنند.
این پکت‌ها توسط تکنولوژی مجهز به «IP» منتقل می‌شوند و در آخر «IP Phone»ها پکت‌های دیجیتال را به جریان صدای آنالوگ تبدیل می‌کنند.
جهت تبدیل بدون نقص جریان صدا «IP Phone»ها از پروتکل‌های «voip» و کدک‌های صوتی مخصوص استفاده می‌کنند. به طور کلی «IP Phone»ها از از فناوری «voip» استفاده می‌کنند، از این رو گاهی نیز با نام تلفن ویپ از آن‌ها یاد می‌شود.

در پایان باید گفت...

انتخاب یک «IP Phone» مناسب ممکن است در نگاه اول ساده به نظر آید اما افزایش تنوع تجهیزات و قابلیت‌های این دسته از تلفن‌ها، انتخاب را برای مشتری سخت می‌کند. در واقع برای انتخاب یک «IP Phone» مناسب بایستنی متناسب با نیاز شرکت و یا سازمان اقدام نمود. گام‌های زیر جهت انتخاب تلفن «IP» توصیه می‌شود.

گام اول:
در قدم اول باید دقت کنید که در حال حاضر از چه سیستم تلفنی و یا سرویس «voip» استفاده می‌کنید زیرا تلفن تحت شبکه بایستی با سیستم تلفنی شما همخوانی داشته باشد.

گام دوم:
باید مشخص شود چه کسی قرار است از این سیستم استفاده کند چرا که هر فرد به دنبال استفاده خاص خود از تلفن تحت شبکه می‌باشد.

گام سوم:
انتظارات کاربر باید از تلفن تحت شبکه مشخص شود زیرا تلفن‌های «IP» بسته به نوع تجهیزات و امکانات انواع مختلفی دارند.

گام چهارم:
اینکه کاربر در هر لحظه چند تماس دریافت می‌کند در انتخاب تلفن «IP» نقش مهمی دارد.

گام پنجم:
باید میزان استفاده از تلفن تحت شبکه مشخص شود. برای مثال فردی که بیشتر با تلفن سر و کار داشته باشد باید از یک تلفن با کیفیت استفاده کند چرا که دوام و پایداری بیشتری خواهد داشت.

گام ششم:
بودجه اختصاص یافته برای انتخاب تلفن «IP» باید مشخص شود.

همانطور که دیدید برای خرید تلفن تحت شبکه ویپ به موارد و نکات بسیاری باید توجه شود. از این رو ما به شما توصیه می‌کنیم تا با مشاوران با تجربه نوین ویپ تماس حاصل فرمایید و از راهنمایی آن‌ها در زمینه خرید تجهیزات ویپ بهره‌مند گردید. برای کسب آگاهی بیشتر نیز می‌توانید به سایت نوین ویپ مراجعه کنید.

بدون دیدگاه
مشاوره تلفنی رایگان
مشاوره رایگان با واتس‌اپ