خط E1 معادل اروپایی خط T1 آمریکایی است اما نرخ انتقال داده در آن ۲٫۰۴۸Mbps است.
این خط دارای ۳۲ کانال ۶۴ kbps از نوع DS0 است که ۳۰ عدد از کانالها برای انتقال صوت و ۲ عدد دیگر برای همگامسازی و سیگنالدهی استفاده میشود.
در حقیقت، خطوط دیجیتال یا E1 امکان برقراری 30 تماس همزمان را دارند. یعنی برای نمونه اگر ما با شماره تماس 20200 در حال گفتگو هستیم، همزمان میتوانیم برای 29 تماس دیگر نیز از این خط، استفاده نماییم، بدون آنکه این خط اشغال شود.
نحوه ارتباط خطوط E1 چهار رقمی و پنج رقمی
برای استفاده از خطوط E1 برخلاف خطوط آنالوگ 8 رقمی، تنها به یک تلفن یا یک سانترال معمولی نیاز نیست، بنابراین برای باید استفاده از این خطوط، از مودم E1 که هم نزد مشترک و هم در مرکز مخابراتی قرار میگیرد، استفاده میشود.
مودم سمت مشترک با استفاده از کابل بالون به کارت E1 مستقر روی مرکز تلفن سانترال یا voip مرتبط شده و خط E1 را به سانترال مشتری متصل مینماید.
هشدار های موجود بر روی خط E1
هشدار هایی که توسط خط E1 نشان داده می شود عبارت است از:
هشدار زرد
نشانگر اخطار راه دور (RAI):
سیگنال RAI اتلاف در قابلیت لایه ۱ در رابط کاربر-شبکه را نشان می دهد.
اگر قابلیت لایه ۱ به سمت کاربر از بین برود سیگنال RAI به سمت شبکه منتشر می شود و اگر قابلیت لایه ۱ در راستای شبگه از دست برود آنگاه سیگنال RAI در راستای کاربر منتشر می شود.
هشدار آبی
سیگنال نشان دهنده اخطار (AIS):
سیگنال AIS برای نشان دادن اتلاف قابلیت لایه ۱ در جهت E به TE در بخش شبکه ای رابط کاربر-شبکه مورد استفاده قرار می گیرد.
یکی از مشخصات AIS این است که زمان بندی فراهم شده برای TE نبایستی همان ساعت (کلاک) مورد استفاده توسط شبکه باشد. سیگنال AIS فریم بندی نشده است و همانند تمام باینری ها کدگذاری می شود.
هشدار قرمز
از دست رفتن سیگنال (LOS):
هنگامی که دامنه سیگنال ورودی برای مدت زمان حداقل ۱ میلی ثانیه به میزان بیش تر از ۲۰ dB کمتر از دامنه حداکثر سیگنال باشد آنگاه احتمالا دستگاه با وضعیت “از دست رفتن سیگنال” مواجه شده است.
دستگاه بایستی طی مدت زمان ۱۲ میلی ثانیه از ایجاد اخطار واکنش نشان دهد و البته خط E1 از عبارت های زرد، آبی و قرمز استفاده نمی کند و این موارد تنها برای مقایسه با T1 آورده شده است.
تفاوت خطوط E1 با سیپ ترانک
تفاوت خطوط E1 با خط سیپ ترانک در نوع استاندارد ارتباطی بین سوییچها و مراکز میباشد.
در واقع خطوط E1 یا pri خطوط دیجیتال میباشند که در سمت سوییچ مخابراتی و مرکز تلفن مشترک نیاز به کارت تلفنی E1 دارند.
خط سیپ ترانک یک خط تحت شبکه میباشد، به همین جهت سوییچ مخابراتی و مرکز تلفن سمت مشترک باید تحت شبکه باشد و از پروتکل SIP پشتیبانی نماید.