پورت fxs مخفف foreign exchange subscriber است، رابطی است که دستگاههای مرکزی مانند تلفنها یا pbx را به یک آداپتور ویپ متصل میکند.
Fxs یک پورت RJ11 است که به صورت داخلی به تلفنهای آنالوگ و یا دستگاههای فکس متصل میشود. فکر کنید که s از station یا ایستگاه گرفته شده است. هر پورت fxs به یک دستگاه آنالوگ متصل میشود و کابل اتصال معمولا برای مدتها جابجا نمیشود.
مبدلهای درگاه اترنت
متداولترین نوع کارت ترمینال آنالوگ دستگاهی است که دارای حداقل یک پورت تلفن (پورت FXS) است که برای اتصال به یک تلفن معمولی استفاده میشود و دارای یک پورت اترنت است که برای اتصال به شبکه LAN استفاده می شود.
با استفاده از دستگاهی مانند ATA این امکان وجود دارد که یک تلفن معمولی را به یک سرور ویژه راه دور متصل نمایید.
مبدل دستگاه ATA از طریق پروتکل های ویپ مانند H.323، SIP، MGP یا IAX با سرور راه دور ویپ ارتباط برقرار می کند و سیگنال صوتی را با استفاده از یک کدک صوتی مانند ulaw، alaw، gsm، ILBC و سایر کدک های کدگشایی نماید.
از آنجا که دستگاه های ATA به صورت مستقیم با یک سرور ویپ ارتباط برقرار می کنند لذا نیاز به نرم افزاری برای اجرا بر روی رایانه شخصی مانند تلفن نرم افزاری ندارند.
مبدل FXS به کارت های USB
با استفاده از یک مبدل FXS به کارت USB این امکان وجود دارد که یک تلفن معمولی را به یک رایانه شخصی متصل کرد. بر خلاف مبدل های FXS به درگاه های اترنت، کارت FXS به کارت های USB به صورت مستقیم با سرور ویپ ارتباط برقرار نمی کنند.
بنابراین نیازمند یک برنامه نرم افزاری هستند تا بر روی یک رایانه شخصی اجرا شوند که معمولا یک تلفن نرم افزاری است. سپس این نرم افزار بر روی رایانه شخصی با سرور ویپ ارتباط برقرار میکند و عملیات کدگذاری و کدگشایی دستگاه را انجام میدهد.
همچنین کارتهای مبدل FXS به USB نیازمند راه انداز (درایور) هستند که ممکن است بر روی همه سیستم عاملها موجود نباشد و بایستی نصب شود.
مبدل های FXS به کارت های Dial-up
یک کارت مبدل FXS بع Dial-up دارای حداقل یک پورت تلفنی (پورت FXS) برای اتصال به یک تلفن معمولی و یک پورت FXO همراه با یک مودم Dial-up داخلی برای اتصال به سرویس دهنده Dial-up است.
با استفاده از این ATA این امکان وجود دارد که یک تلفن معمولی را به یک سرور ویپ راه دور متصل کرد.
این ATA با استفاده از پروتکلهای ویپ مانند H.323، SIP، MGMP یا IAX با سرور ویپ راه دور ارتباط برقرار میکند و سیگنال صوتی را با استفاده از کدکهای صوتی مانند gsm، ILBC، G.723.1 و سایر موارد کدگذاری و کدگشایی میکند.
از آنجایی که دستگاه های ATA به صورت مستقیم با سرور ویپ ارتباط برقرار میکند، لذا نیازمند هیچگونه برنامه نرم افزاری مانند تلفن نرم افزاری برای نصب بر روی رایانه شخصی نیستند.