انتقال توان الکتریکی از طریق اترنت (POE) که مخفف Power over Ethernet است، سامانه های استاندارد شده یا ad-hoc متعددی را توصیف می کنند که توان الکتریکی را همراه با داده از طریق کابل شبکه اترنت انتقال می دهد.
استاندارد POE، سبب میشود که یک تک کابل قابلیت ارسال داده (data) و همچنین توان الکتریکی به دستگاههایی مانند اکسس پوینتهای بیسیم یا دوربینهای تحت IP آدرس را داشته باشند.
بر خلاف استانداردهایی چون USB که توان الکتریکی را بر بستر کابلهای داده فراهم میکنند، POE این کار را بر بستر کابلهای شبکه با طول بلند انجام میدهد.
توان الکتریکی بر روی بسترهای مختلفی مانند داده (data) انتقال داده میشود یا ممکن است از طریق سیمهای اختصاصی در داخل کابل، انتقال داده شود.
روشهای انتقال داده (data)
روشهای متعددی برای ارسال داده بر بستر کابل شبکه اترنت وجود دارد که دو عدد از آن ها توسط استاندارد IEEE 802.3 تعیین شده است. از آنجا که تنها دو جفت از چهار جفت سیم برای انتقال داده ۱۰BASE-T یا ۱۰۰BASE-TX مورد نیاز است، لذا توان الکتریکی از طریق جفت سیمهای بدون استفاده در یک کابل انتقال داد میشود.
در استاندارد های IEEE این استاندارد به نام Alternative B معروف است. همچنین ممکن است توال الکتریکی از طریق سیمهای داده با اعمال یک ولتاژ مد مشترک به هر زوج سیم، انتقال داده شود.
از آنجاکه هر زوج سیم پیچیده شده اترنت از سیگنالدهی متفاوتی استفاده میکند، لذا انتقال توان با ارسال داده، تداخلی ایجاد نمیکند. ولتاژ مد مشترک به سادگی از هسته مرکزی مبدل پالس اترنت استاندارد، خارج میشود.
این موضوع شبیه روش Phantom Power است که برای تغذیه میکروفنهای صوتی به کار برده میشود که در استانداردهای IEEE به عنوان استاندارد Alternative A شناخته میشود.
علاوه بر استانداردسازی کارهای موجود برای جفت-جدا و ارسال توان زوج مد مشترک، استانداردهای POE مربوط به IEEE برای سیگنالدهی میان تجهیزات تغذیه توان (PSE) و دستگاه تغذیه شده (PD) ارائه میشوند.
این سیگنال دهی اجازه میدهد که دستگاه سازگار توسط منبع توان شناسایی شود. همچنین این دستگاه و منبع میتوانند از طریق ارتباط با یکدیگر توان مورد نیاز برای کار را تعیین نمایند.
از آنجا که حداکثر توان موجود برای یک دستگاه ۵۱ وات است بر مبنای نسخه استاندارد و همچنین سازنده سخت افزار مقدار آن متغیر است.